Få skattefradrag for dine private udgifter til boligen

Folketinget har 26. august 2015 vedtaget, at servicefradrag (også kaldet BoligJobOrdningen) genindføres. Nu kan du få fradrag for dine udgifter for 2015.

Hvad kan man få fradrag for?

Der er tale om fradragsmulighed for arbejdsløn til håndværker eller hushjælp. Der gives kun fradrag for arbejdslønnen, og ikke for materialerne der anvendes. Det er altså nødvendigt, på håndværkerens regning, at materialer bliver udspecificeret.

Der kan opnås fradrag for istandsættelse og vedligeholdelse af ejendom til fx udgifter til reparation eller udskiftning af tag, tagrender og afløb, vinduer og døre og glas heri, samt for maling. Indvendigt, kan fx, fås fradrag for reparation eller udskiftning af køkken eller bad og varmeanlæg

Vedrørende hushjælp kan man få fradrag for udgifter til rengøringshjælp, vinduespudsning, havearbejde og børnepasning.

Vedrørende havearbejde, kan der fås fradrag for græsslåning, hækkeklipning, lugning, beskæring og snerydning.

Rengøringshjælp omfatter alle former for rengøring, herunder opvask, støvsugning og gulvvask, strygning af tøj, samt rensning og vask af gulve, tæpper, gardiner og persienner.

Den ejendom man kan få fradrag for, er hus, sommerhus eller lejlighed. Der er tale om den ejendom, hvor man har folkeregisteradresse (eller sommerhus). Om man bor i ejendommen som ejer, lejer eller som andelshaver er uden betydning.

Husk at gemme bevis for betalingen, i form af regning/kvittering.

Hvad kan man ikke få fradrag for?

Nybyggeri er ikke omfattet. Man kan heller ikke få fradrag for tilbygninger, og heller ikke til flisebelægninger i indkørsler, på havegange og terrasser og heller ikke til opsætning af postkasser og tyverialarmer. Man kan endvidere ikke få fradrag til betaling til au pair (dette ophørte i 2012). Fradrag for ung-i-huset kræver, at personen ikke har bopæl i huset.

Hvor meget kan man få i fradrag?

Hver person som betaler, kan få op til 15.000 i fradrag. To ægtefæller kan få op til 30.000 kr. i fradrag (15.000 hver). Det er underordnet for ægtefæller, hvem der betaler de faktiske udgifter.

Det er derimod ikke underordnet for hjemmeboende børn. Hvis børn betaler for fx rengøring i hjemmet, skal det kunne bevises, at disse har foretaget betaling, hvis de vil have fradrag. Ellers kan de ikke få fradrag, selvom husstanden samlet set betaler fx 100.000 kr.

Hvornår får man fradrag?

Fradraget foretages i det år, hvor udgifterne er betalt. Hvis udgifterne er betalt inden udgangen af februar i det efterfølgende år, henføres fradraget dog til det år, hvori arbejdet er udført. For arbejde udført i 2015, og hvor regningen er betalt senest den 29. februar 2016, henføres fradraget således til 2015.


Hvor meget spares i skat?

Man får fradrag i ”ligningsmæssige fradrag” på sin selvangivelse. Skatteværdien af denne gruppe er ca. 30%. Dvs. hvis man betaler 15.000 kr. og får fradrag for dette, betaler SKAT ca. 5.000 kr. Det er ikke meget af vedligeholdelsen, vil de fleste mene, men er bestemt værd at tage med, når selvangivelsen skal udfyldes.

Fradraget kun vedtaget for 2015. Hvad med fremtiden?

Der er kun sket en vedtagelse af fradraget i 2015. For 2016 og 2017 er der ikke sket vedtagelse, men det bliver formegentligt sådan, at fradraget hæves til 18.000 kr. pr. person, men deles op, således at udgifter til serviceydelser (vinduespudsning, rengøring mv.) kun kan fradrages med op til 6.000 kr. Udgifter til håndværksydelser kan så fradrages med op til 12.000 kr.

Listen over hvilke arbejder, der berettiger til fradrag, ændres således at der alene gives fradrag for ydelser, som modvirker sort arbejde, og for arbejder, der har et grønt islæt. Listen for 2016 og 2017, er ikke offentliggjort endnu.

Kontakt os, hvis du vil høre mere.

R3 Revision flytter til Greve Erhvervscenter
24-04-2017
Vi kan med glæde meddele, at R3 Revision flytter til Greve Erhvervscenter pr. 21. april.
Læs hele nyheden
​Regeringens skatteplaner
02-09-2016
Hvor er der noget at hente for mig? Og for samfundet?
Læs hele nyheden
Har du momsudgifter i udlandet?
03-08-2016
Hvis din virksomhed afholder udgifter til moms i andre EU lande end Danmark, så kan du i nogle tilfælde få den betalte moms tilbagebetalt.
Læs hele nyheden
Lån ikke penge ud fra virksomheden
15-06-2016
Der er ikke-proportional straf for at foretage forkerte udlån fra virksomheden. Et selskab må ikke låne penge ud til sin ledelse eller til sine ejere.
Læs hele nyheden
Få skattefradrag for dine private udgifter til boligen
15-06-2016
Folketinget har 26. august 2015 vedtaget, at servicefradrag (også kaldet BoligJobOrdningen) genindføres. Nu kan du få fradrag for dine udgifter for 2015.
Læs hele nyheden

KONTAKT OS OG FÅ MERE INFORMATION

Vi har bestået den lovpligtige kvalitetskontrol uden bemærkninger, og vi fortsætter med at prioritere kvalitet ved udførelsen af alle opgaver. Den lovpligtige kvalitetskontrol udføres af Erhvervsstyrelsen og udføres hos alle revisionsvirksomheder.

Vi lægger stor vægt på, at revision og årsrapport gennemgåes med kunden og kommunikationen mellem kunden og os altid er i et forståeligt sprog.

Vi tilbyder også kompetent skatterådgivning.

Hvis du gerne vil vide mere om os, er du velkommen til at kontakte os telefonisk eller via mail på telefon 43 90 50 05 eller e-mail maa@r3revision.dk.​

VIL DU GERNE RINGES OP AF EN REVISOR?

Udfyld felterne herunder og du vil blive kontaktet hurtigst muligt.​

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

R3 REVISION

​Kvalitet og nærvær er vores nøgleord. Vi er kompetente til at udføre vores opgaver til en høj kvalitet, samtidig med at vi ønsker have en løbende dialog med vores kunder, og ikke kun når revisionen skal udføres eller regningen skal betales.

Kontaktoplysninger

R3 REVISION GODKENDT REVISIONSANPARTSSELSKAB

Mølleagervej 4, Ørsted, 4622 Havdrup

Klik her for rutevejledning

Telefon: 43 90 50 05

E-mail: maa@r3revision.dk